Waarom wij naar de kapel gaan

Onlangs hebben 4 van onze bezoekers kort verteld, waarom ze naar de vieringen van De Kapel gaan


Waarom ik naar de diensten van de Kapel kom, is om tijd te spenderen met mijn ziel. In de stilte te luisteren naar God, te voelen wat die aanraakt. Zo herinner ik mij aan wie ik wezenlijk ben. Daarnaast te luisteren naar wat anderen raakt, me door hen te laten inspireren. En ik kom er om te zingen: met de liefdevolle stem van het hart.  Susanne


Vorige week vroeg ik een meisje: wat is jouw fijnste plek? Zij noemde een naam > dus bij iemand
De Kapel was sfeervol, dit gebouw mooi en licht.
Maar mij gaat het ook om de ontmoetingen met mensen en om de ontmoeting met GOD
De Eeuwige, De Bron
Die vind  ik in de Woorden, in de viering
Maar ook in anderen
En in mezelf.
Door de rust en stiltes keer ik makkelijker naar binnen.
En natuurlijk kom ik om te zingen met ons prachtige koor en haar dirigente/pianiste mee
En ik kom hier voor de kinderen, om hen iets waardevols mee te geven. Berna.


Ik kom in De Kapel  omdat ik er geïnspireerd  word  om  van mijn leven  iets proberen te maken, van wat ons o.m. in de bijbel en in de christelijke traditie wordt vóórgehouden:  met trefwoorden als “je talenten zo goed mogelijk in te zetten voor de samenleving”, “je naaste als je zelf”, “oog voor elkaars vreugde en verdriet”. En die inspiratie zou wegebben zonder dat periodieke onderhoud in de Kapel. Wim


Ik kom regelmatig in de kapel, omdat dit een plek is waar men elkaar kan vertrouwen en er mensen komen, die oprecht en echt proberen te zijn. Ron