Jubileum 40 jaar oecumene okt 2021

Via deze link kun je een fotoverslag bekijken.

40-jarig jubileum: feest der herkenning

Op zondag 17 oktober werd het 40-jarig jubileum van De Kapel gevierd. Vanwege corona was het feest een jaar uitgesteld, maar ditmaal kon het gelukkig doorgaan. Aangezien de ESK / T!NT en De Kapel een grote rol hebben gespeeld tijdens mijn studententijd, wilde ik dit niet missen. 

De dag begon met een viering in De Kapel – in de echte! Geweldig om hier weer een keer te zijn, op de plek waar we zoveel mooie herinneringen hebben. Het was wel duidelijk dat bijna iedereen ervan onder de indruk was. Jef de Schepper ging voor en had dit samen met Birgitta en Kathinka voorbereid. Het thema “De beker drinken” en de lezingen pasten mooi binnen de gedachte van het jubileumjaar. Uiteraard werd er een hoop gezongen van Huub Oosterhuis, prachtig uitgevoerd door het koor en Marie-Astrid, met Elcke op de fluit. 

Na de viering ging het feest beneden in de zaal verder. Een aantal vrijwilligers werd in het zonnetje gezet. Mooi om te zien dat degenen die dat het liefst op de achtergrond doen nu juist een groot applaus kregen – en terecht! Ook werd het jubileumboekje gepresenteerd, waarvan iedereen een exemplaar ontving.

De lunch bestond uit een heerlijk buffet in goed gezelschap. Want wat was het super om met zoveel bekenden bij te kletsen en ook nieuwe mensen te leren kennen. Tegelijk was er ook ruimte om te praten over het gemis van een aantal dierbare ESK-ers.

De middag kreeg nog een extra feestelijk tintje door de muzikale bijdrage van het strijkkwartet van Hein Otto en het cabaret van Hans, Sjef en Rob. Het ging wel even door mijn hoofd wat de cateraar zou denken van 3 mannen met theedoeken op hun hoofd en een houten ezel… maar voor ingewijden was het erg grappig en origineel! Hun lied “Ay ay ay ay” heb ik nog een paar dagen in mijn hoofd gehad; het veel vromere slotlied van het koor kon dat niet voorkomen.

Het was een erg geslaagde dag en ik ben blij dat ik erbij kon zijn. Met dank aan de organisatie, die met alle tegenslagen vanwege corona toch zo’n 2 jaar bezig is geweest!

Rinske Daniëls – de Waard