Inspiratie Impuls

Inspiratie Impuls – wat is dat?

Vanuit De Kapel Eindhoven organiseren we een paar keer per jaar een Inspiratie Impuls in Eindhoven. Een dagdeel waar inspiratie en ontmoeting centraal staan. Zo zijn er een meditatief moment, een bijzondere wandeling en een inspirerende workshop.  Onze benadering noemen we spiritueel, bezinnend, verbindend en creatief. We hopen dat je verbinding ervaart en een nieuwe impuls ontvangt. De Inspiratie Impuls staat open voor iedereen, of je nu wel of niet aan De Kapel verbonden bent, dus voel je welkom en neem gerust iemand mee!
Berna, Joan, Margit en Feike

De eerstvolgende Inspiratie-middag zal plaats vinden in maart 2022.

Zondag 12 september 2021 – thema: “Levensruimte” – van 12:00 tot 15:00 – Johanneskerk, Mercuriuslaan 1b, Eindhoven – met Berna, Margit en Feike

Tijdens deze Inspiratie Impuls staat het thema “Levensruimte” centraal, de ruimte om je dromen te leven en je passies achterna te gaan. Hoe vind je die ruimte en kun je die innemen? Hoe sla jij je vleugels uit? Wat is voor jou het grotere geheel waarbinnen je je ruimte vindt?

“Voorzichtig

heb ik de gevangen vogel

uit de strik verlost.

Ik laat hem vliegen,

hij geeft mij vleugels.”

uit: Willem Hussem:

“Schaduw van de hand”

We beginnen de middag om 12:00 uur met een meditatief moment. Daarna maken we een wandeling in tweetallen. Neem je zelf je lunch mee? Vervolgens zijn er drie workshops waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je meer details.  Het is fijn als je je voor vrijdag 10 september via het aanmeldingsformulier aanmeldt, vanwege het maximale aantal toegestane deelnemers. De middag wordt je aangeboden door De Kapel Eindhoven. Daarnaast vragen we een bijdrage van 5 à 15 euro (naar draagkracht). Deze bijdrage kun je overmaken aan NL39 TRIO 0197 9811 86 t.n.v. Stichting De Kapel ovv. “bijdrage inspiratie impuls.”

Overzicht werkgroepen

Je kunt kiezen uit de volgende werkgroepen:


Ruimte innemen (met Berna)

We verkennen visueel onze levensruimte. Waar wil jij (voor) staan? Hoeveel ruimte heb je nodig? En in Gods ruimte komen, hoe gaat dat eigenlijk? Samen proberen we meer helderheid te scheppen.


Atlas van de belevingswereld (met Margit)

Hoe ervaar jij je levensruimte op dit moment? Neem een kijkje op de landkaart van de belevingswereld en ontdek waar je bent: in de vallei van Genieten? Of juist op de vlakte van Eenzaamheid? In de stad Moed? Of eerder in het dorp Hartstocht? Ontdek waar je je nu bevindt en waar je graag naar op weg wilt gaan.


Vleugels gespreid – een herinnering gekoesterd (met Feike)

We verkennen met elkaar een herinnering aan een moment dat je je vleugels spreidde. Wat gebeurde er, wat deed je wel en niet? We maken hierbij een drieluik en ontdekken wat er daarvoor gebeurde en daarna. Hopelijk kun je zo deze herinnering versterken tot een krachtbron voor de toekomst.

Zet ook alvast in je agenda:

  • zondag 28 november 2021 – met Berna, Joan en Feike – meer informatie volgt

Wie zijn wij?

Berna Smit (1958)

In mijn praktijk ‘Bernagie’ probeer ik mensen een steuntje in de rug te geven. Bernagie is een plant die ‘vreugde brengt, mensen vrolijk en blij maakt’  Dit is ook mijn motto.
In de kringen die ik daarnaast organiseer, komen thema’s aan de orde die leven in de wereld om ons heen. Tijdens een bijeenkomst gaan we op zoek naar wat het thema ons te zeggen heeft, waar het ons raakt en wat we ermee kunnen in het dagelijks leven. Ik geniet van de ontmoetingen met mensen in mijn praktijk en in de kringen.

Joan Elkerbout (1970)

Als dochter van een dominee werd geloof en spiritualiteit mij met de paplepel ingegoten. Ook raakte ik al vroeg in de ban van de psychologie en innerlijke werk. Voor mij liggen die beide werelden in elkaars verlengde. Ik werd therapeut voor slachtoffers van pesten en/of van emotionele mishandeling en ik studeerde in New York af als interreligieus/interspiritueel voorganger. Vanuit de rol van voorganger creëer en begeleid ik retraites, ben beschikbaar als interspiritueel counselor en verzorg graag huwelijksvieringen en andere rituele momenten met een interspiritueel karakter. De mystiek zet daarbij vaak mijn hart in vuur en vlam. Mijn website is www.SpeelplaatsvoordeZiel.com.

Margit van Tuijl (1978)

Wat mensen ten diepste beweegt, fascineert mij al jaren. Vandaar dat ik graag mensen begeleid bij hun levensvragen en zoektocht naar wat hun ziel raakt. Dit doe ik als ‘studentenpastor/life coach’ bij TINT Eindhoven (www.tint-eindhoven.nl) en daarnaast ben ik gastvoorganger in De Kapel. Ik hou ervan mensen te inspireren en door anderen geïnspireerd te raken: samen op zoek naar bronnen van levenswijsheid.

Feike Weeda (1979)

“Wie je bent, waar je naar kijkt en waar je woorden voor hebt – bepaalt wat je ziet  – als je naar de wereld, jezelf, anderen en God kijkt.” Als leraar levensbeschouwing en voorganger in De Kapel werk ik vaak aan het perspectief dat je hebt en de betrokkenheid die je voelt tot de mensen en de wereld om je heen. Wat reik je aan en wat ontvang je met open handen?

Afgelopen edities Inspiratie Impuls:

Zondag 21 maart 2021 – van 10:00 tot 13:00 – online via zoom – thema: Wanneer je ziel spreekt – met Joan, Margit en Feike

Vandaag was de eerste keer dat we een Inspiratie Impuls organiseerden. Helaas moest het online via zoom gebeuren, maar toch was het een prachtige ochtend, met ongeveer 10 deelnemers. Er was o.a. een openingsritueel, een meditatieve lezing, een medicijn-wandeling, en een workshop Pantoum schrijven met Joan en een workshop rond een gekozen beeld of voorwerp met Margit. Kortom, het smaakt naar meer! – Joan, Margit en Feike