Inspiratie Impuls

Inspiratie Impuls – wat is dat?

Vanuit De Kapel Eindhoven organiseren we een paar keer per jaar een Inspiratie Impuls in Eindhoven. Het is een ochtend, waar inspiratie en ontmoeting centraal staan. Zo is er een meditatief moment, een bijzondere wandeling en een inspirerende workshop. De ochtend is spiritueel, bezinnend, verbindend en creatief: een moment om verbinding te ervaren en nieuwe inspiratie op te doen. De Inspiratie Impuls staat open voor iedereen, dus voel je welkom en neem gerust iemand mee! We kijken ernaar uit om je dan te ontmoeten!

Berna, Joan, Margit en Feike

Wanneer is de eerstvolgende Inspiratie-Impuls?

Zondag 19 juni 10:00-13:00 uur is er weer een Inspiratie Impuls met Berna, Margit en Feike.

Dit keer is het thema “Luisteren naar je hart”.

“Luisteren naar je hart”. Je hart heeft je veel te vertellen: het laat je voelen van wie je houdt, wat je graag doet, waar je naar verlangt, wat je dromen zijn. Tegelijkertijd kan je hart ook bang zijn: om dierbaren te verliezen, om nieuwe stappen te nemen, om het avontuur aan te gaan. Tijdens deze Inspiratie Impuls gaan we luisteren naar wat je hart je te zeggen heeft en welke weg het je wijst. Want “waar je hart ligt, ligt ook je schat.” (Uit De Alchemist van Paulo Coelho).

Tijd: Je bent vanaf 9:45 u welkom, om 10:00 uur beginnen we. Er is een meditatief moment, een wandeling en een workshop. Het programma duurt tot 13:00 u, daarna is er nog even tijd om na te kletsen. Neem eventueel een lunch mee.

Locatie: Buurthuis ‘De Blokhut’ van de Iriswijk, Adolf van Cortenbachstraat 92, aan de achterkant van de Jumbo, Geldropseweg 103. Bij de Jumbo kun je (betaald) parkeren. Gratis parkeren kun je het beste aan de L. Gasselstraat.

Kosten: De kosten bedragen 10-15 euro naar draagkracht. Je mag daarbij gratis nog iemand mee nemen. Deze bijdrage kun je overmaken aan NL39 TRIO 0197 9811 86 t.n.v. Stichting De Kapel ovv. “bijdrage inspiratie impuls.” Je aanmelding is pas na betaling definitief.

Aanmelden: Meld jezelf (en je introducé(e)) aan via deze link (naar het formulier) en geef ook meteen aan welke workshop je wilt doen. Het is fijn als je je hier vóór 17 juni aanmeldt. 

Uit welke workshops kun je kiezen?

Onze hartewensen zichtbaar maken (Berna)

We staan stil bij de hartewensen voor onszelf en/of voor onze wereld. Daarvan maken  we een bijpassend moodboard om ons thuis aan die hartewensen te her-inneren.

Je hart in kaart (Margit)

Wat leeft er in je hart? Waarnaar verlangt het? Wie/wat heeft het lief? Waar is het bang voor? In deze workshop breng je je hart in kaart, word je je meer bewust van wat er in je leeft en ontdek je wat je helpt om je hart vaker te volgen.

Het sprookje van je hart (Feike)

Sprookjes vertellen een bijzonder verhaal waar je je aan kunt spiegelen en verwonderen. Er vindt een avontuur plaats, een ontmoeting, er wordt een wijze les geleerd. Hoe zou een kort sprookje er voor jou uit zien waarin de hoofdpersoon leert te luisteren naar zijn/haar hart?

Wie zijn wij?

Berna Smit (1958)

In mijn praktijk ‘Bernagie’ probeer ik mensen een steuntje in de rug te geven. Bernagie is een plant die ‘vreugde brengt, mensen vrolijk en blij maakt’  Dit is ook mijn motto.
In de kringen die ik daarnaast organiseer, komen thema’s aan de orde die leven in de wereld om ons heen. Tijdens een bijeenkomst gaan we op zoek naar wat het thema ons te zeggen heeft, waar het ons raakt en wat we ermee kunnen in het dagelijks leven. Ik geniet van de ontmoetingen met mensen in mijn praktijk en in de kringen.

Joan Elkerbout (1970)

Als dochter van een dominee werd geloof en spiritualiteit mij met de paplepel ingegoten. Ook raakte ik al vroeg in de ban van de psychologie en innerlijke werk. Voor mij liggen die beide werelden in elkaars verlengde. Ik werd therapeut voor slachtoffers van pesten en/of van emotionele mishandeling en ik studeerde in New York af als interreligieus/interspiritueel voorganger. Vanuit de rol van voorganger creëer en begeleid ik retraites, ben beschikbaar als interspiritueel counselor en verzorg graag huwelijksvieringen en andere rituele momenten met een interspiritueel karakter. De mystiek zet daarbij vaak mijn hart in vuur en vlam. Mijn website is www.SpeelplaatsvoordeZiel.com.

Margit van Tuijl (1978)

Wat mensen ten diepste beweegt, fascineert mij al jaren. Vandaar dat ik graag mensen begeleid bij hun levensvragen en zoektocht naar wat hun ziel raakt. Dit doe ik als ‘studentenpastor/life coach’ bij TINT Eindhoven (www.tint-eindhoven.nl) en daarnaast ben ik gastvoorganger in De Kapel. Ik hou ervan mensen te inspireren en door anderen geïnspireerd te raken: samen op zoek naar bronnen van levenswijsheid.

Feike Weeda (1979)

“Wie je bent, waar je naar kijkt en waar je woorden voor hebt – bepaalt wat je ziet  – als je naar de wereld, jezelf, anderen en God kijkt.” Als leraar levensbeschouwing en voorganger in De Kapel werk ik vaak aan het perspectief dat je hebt en de betrokkenheid die je voelt tot de mensen en de wereld om je heen. Wat reik je aan en wat ontvang je met open handen?

______________________________________________________________________________________

Afgelopen edities Inspiratie Impuls:

Zondag 6 maart 2022 – Ruimte voor het goede – van 12:00-15:00 uur – Johanneskerk
Mercuriuslaan 1b, Eindhoven – met Berna, Joan en Feike

Op 6 maart was er een Inspiratie Impuls in de Johanneskerk met als thema “ruimte voor het goede”. Na de metta-meditatie gingen we naar buiten en genoten we van het mooie frisse lenteweer en de ontmoeting. In de workshops verkenden we schilderend (van gewond naar geheeld hart), tekenend (de booms des levens) en pratend (wat hebben jij en de ander nodig?) het thema. Er was weer een fijne sfeer en veel ruimte voor uitwisseling en ontmoeting.

Zondag 12 september 2021 – thema: “Levensruimte” – van 12:00 tot 15:00 – Johanneskerk, Mercuriuslaan 1b, Eindhoven – met Berna, Margit en Feike

Deze tweede aflevering troffen we elkaar in de Johanneskerk, in een grote kring van bijna 20 mensen in de kerkzaal. Na de klankschaal en het noemen van ieders naam, nam Margit ons mee op een geleide meditatie rond het lied Zwaartekracht van Helen Botman. Vervolgens gingen we aan de wandel met als vraag wat levensruimte voor jou betekent. Tot slot waren er workshops: Berna liet haar deelnemers een mini-opstelling maken om je ruimte in te nemen. En Margit verkende de Atlas van de belevingswereld. Een deelnemer schrijft: “De afwisseling in het programma, de openheid en verhalen van de deelnemers maakte het geheel tot een bijzondere ervaring.”

Zondag 21 maart 2021 – van 10:00 tot 13:00 – online via zoom – thema: Wanneer je ziel spreekt – met Joan, Margit en Feike

Vandaag was de eerste keer dat we een Inspiratie Impuls organiseerden. Helaas moest het online via zoom gebeuren, maar toch was het een prachtige ochtend, met ongeveer 10 deelnemers. Er was oa. een openingsritueel, een meditatieve lezing, een medicijn-wandeling, en een workshop Pantoum schrijven met Joan en een workshop rond een gekozen beeld of voorwerp met Margit. Kortom, het smaakt naar meer! – Joan, Margit en Feike