17 jun Themalunch 11 juni groot succes

Op zondag 11 juni was er een themalunch met een nieuwe opzet voor de nieuwe locatie van De Kapel. De dienst en de lunch waren zo verweven dat iedereen mee kon doen om het brood – inclusief veel ander lekkers – en de inspiratie rond het thema met elkaar te delen.

Het thema waar het om draaide was trouw in al haar dimensies: vertrouwen hebben in; betrouwbaar zijn voor; trouw zijn aan en de keerzijde van trouw – die ook zijn waarde heeft – namelijk de twijfel. Na een inleiding in de vorm van teksten en liederen zijn we aan tafel gegaan om er samen over te praten en te eten.

Eten en praten samen is altijd moeilijk en de volgende keer zullen we dit in kleinere groepjes doen waardoor we tenminste in staat zijn om elkaar makkelijker te verstaan. Deze opzet is duidelijk geslaagd als het om de ontmoeting gaat en het samen delen, het is minder geslaagd als je het thema tot in alle details wilde uitdiepen. Als je eten en inspiratie deelt, kun je nooit al het aanwezige eten en alle aanwezige inspiratie proeven. Maar uit de reacties op deze dienst maken wij op dat eenieder op het eind wel degelijk verzadigd was, al smaakte het naar meer.

Alice.