02 dec Advent met thema ‘Hoe ver is de nacht’

De advent is begonnen. Vier zondagen vormen de opmaat naar Kerstmis. We verwachten de terugkeer van het licht. Dit jaar is het thema ‘Hoe ver is de nacht’, de eerste regel van het lied dat de verbinding verzorgt tussen deze zondagen:

In de adventstijd is het nog veel nacht: Niet alleen buiten, ook binnen in ons kan het lang donker zijn. Advent is een tijd van verwachten, van ruimte in jezelf maken voor het licht dat in de wereld komt. Een tijd van inkeer, van “rustig aan doen”, vroeger zelfs van vasten.

Een wachter begeleidt ons door de nacht, door het donker heen. We houden ons onderweg aan elkaar vast. Wij zoeken, tasten om ons heen naar houvast, stoten ons en struikelen soms. De wachter loopt achter ons, en spreidt achter ons – onzichtbaar voor ons – zijn armen om ons op te vangen als wij vallen. Hij is dichtbij met zijn hart. Hij laat ons telkens weten: “De morgen komt, maar nog is het nacht!”

De zondagse vieringen staan vermeld in de agenda.

De kinderen hebben hun eigen voorbereiding op een speciale kinderkerstviering, op 24 december om 17 uur. Daar is het thema ‘Geef licht’ Dat bereiden ze voor tijdens de kindernevendiensten op 8, 15 en 22 december.