27 maart Fotopresentatie ‘de andere kant van Athene’ door Ineke Janssen

Een verhaal over méér dan de nood van de vluchtelingen en de hulp van hulporganisaties in Athene, door Ineke Janssen. Met het accent op informatie en bewustwording van een mondiaal probleem: migratie van mensen van oorlog naar vrede, van arm naar rijk.  

Vluchtelingen… Toen fotograaf Ineke Janssen het plan opvatte om hierover een fotopresentatie te maken, kon ze niet bedenken dat het thema zo actueel en dichtbij zou komen als nu met de oorlog in Oekraïne. Zoveel angst, verdriet en onzekerheid.  

Voor de oorlog in Oekraïne waren er talrijke oorlogen in Syrie en andere landen waarbij  vluchtelingen uitzwermden naar de buurlanden en verder, Europa in. Hoe redden zij zich? Blijven angst, verdriet en onzekerheid hen achtervolgen?   

Ineke Janssen zocht hen vorig jaar op in Athene, waar grote groepen vluchtelingen terecht kwamen en vaak blijven hangen. 
Haar foto’s (die je kunt zien op  https://inekejanssenmigranten.wordpress.com )
geven een indruk van hun leven. Haar teksten zijn geïnspireerd door het werk van betrokken journalisten, politici en activisten die zich al jaren inspannen om de situatie aan de grenzen van Europa onder de aandacht te brengen.   

Vandaag doet Ineke haar verhaal in een aparte vorm van de zondagse bijeenkomst van onze Kapel, passend in deze veertigdagentijd van bezinning. Jef De Schepper opent de bijeenkomst met een korte liturgische inleiding.  

Waar:              De Kapel in de Johanneskerk, Mercuriuslaan 1C, 5632 EE Eindhoven  

Wanneer:       Zondag 27 maart, 12 uur  

Gratis toegang, reserveren is niet nodig.