19 maart Viering velerlei: Klankschaal-concert

Viering velerlei met Annet Hoeijmans

Een meditatieve viering op basis van kristallen klankschalen. Voor sommigen een kennismaking, voor anderen een welkome afwisseling. Klank en muziek werken in op ons hele menselijke systeem. Wie nieuwsgierig is naar de achtergronden van de vrouw die de klankschalen laat klinken: Annet Hoeijmans, kan alvast een kijkje nemen op haar website.

De duur van deze meditatie is ongeveer 45 minuten. De verschillende kristallen schalen worden aangeslagen. Soms een klank apart, soms in drie- of vierklanken. De lichte aanraking van de trillingen van de kristallen klanken inspireert moeiteloos ons horen, zien en voelen. We hoeven ons er enkel voor open te stellen en het te ondergaan. Het langzaam wegsterven van de klanken brengt ons naar de stiltes, die een essentieel onderdeel vormen van deze meditatie.

Begin 1996 kwam Annet Hoeijmans zelf voor het eerst in contact met kristallen klankschalen. De puurheid en zuivere resonantie van de trillingen raakten haar diep. Buiten dat het prachtige kristallen schalen zijn van verschillende groottes, verbergen ze ieder hun eigen trillingsfrequentie. De kristallen klankschalen zijn gemaakt van 99,99% pure kwarts. Zij brengen krachtige pure klanken voort, vergezeld van harmonische boventoonreeksen. Ze zijn bekend vanwege hun harmoniserende en balancerende eigenschappen.

Een eerdere bezoeker zegt: “het mooiste vond ik gewoon hoe diep die trillingen gaan; dat doet echt iets met je!”

Laten we ervaren, wat het met ons doet.

Deze ‘viering velerlei’ begint om 12 uur.
Deze viering wordt niet uitgezonden, dus kom en doe mee!


Thuiscollecte
Draag je onze collectedoelen Vluchtelingen in de Knel en het Jongerenhuis een warm hart toe?
Maak dan jouw collectegeld over op NL39 TRIO 0197 9811 86 t.n.v. stichting De Kapel, o.v.v.
“Collectegeld”.