Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Proeven aan oecumenische viering

10 sep 2017 12:00 - 13:00

Evenement Navigatie

De Kapel doet op 10 september mee met de landelijke actie Kerkproeverij. De gedachte is dat iedere gebruikelijke kerkbezoeker iemand anders uitnodigt om eens een keer mee te komen naar een viering. Daarom is er vandaag extra aandacht voor achtergronden van De Kapel. De liturgie is daarom korter dan normaal. Voorganger is Jef De Schepper.

Ook de Johannesgemeente doet mee aan de Kerkproeverij met hun viering van 10 uur. Tussen 11 en 12 uur drinken we allemaal samen koffie en is er op meerdere manieren gelegenheid extra informatie te krijgen. Zowel in gespreksgroepen als in informele gesprekken met iets lekkers erbij.

Geniet mee van ons koor en van hun mooie liederen uit onze bundel, veelal van de hand van Huub Oosterhuis.Ook aandacht voor onze kindernevendienst, met jaarlijks de kinderkerstviering die ze zelf voorbereiden, en de Rond-de-Tafelviering voor kinderen.
Word stil bij de overweging, rond oude en nieuwe teksten. Deel mee in onze vreugden en onze zorgen.

Sluit aan bij onze tafeldienst met breken en delen voor iedereen. Maak kennis met onze pastoraatsgroep; ze zijn er, ook op momenten dat je het niet durft te verwachten.
Misschien herkent u die zondag iets van de wijze waarop een dienst tot stand komt door een pluriform tableau van voorgangers (De Kapel telt er 7, met elk hun eigen kleur) en een liturgiegroep van dertig vrijwilligers die beurtelings meewerken aan de vieringvoorbereiding.
Maatschappelijke betrokkenheid en oecumene liggen bij ons dicht bij elkaar; ook dat zult u
proeven. Centraal staat hoe wij vanuit vrijheid van denken (maar gestoeld op de oeroude Joods-Christelijke traditie) ons ver houden van dogma’s en vooroordelen.

Open en transparant, uitnodigend en bevrijdend, een gemeenschapsgevoel biedend zoals we dat ook
doen bij TINT, het door ons gesteunde studentenwerk. Want onze wortels liggen in de StudentenKerk (ESK). Bij TINT hanteren we diezelfde waarden: vrijheid van denken, ruimte voor duizend bloemen om hun mooiste bloei te laten zien, maar ook aandacht voor wat niet
zo lekker loopt.

Kijk ook eens naar: https://portal.eo.nl/kerkproeverij/nieuws/2017/08/mooie-filmpjes-uit-zwolle/

 

Gegevens

Datum:
10 sep 2017
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie: